CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, March 23, 2012

rahsia wanita SOLEHAH " mesti baca" .

Assalamualaikum semua . lama sudah tak update blog ni :)
rindu nya . okay . kat sini esya nak kongsikan sikit , info info yang esya tahu mengenai tajuk di atas iaitu
"RAHSIA WANITA SOLEHAH" kita sebagai perempuan, gadis , wanita . impikan menjadi seorang anak yang SOLEHAH , isteri yang SOLEHAH , kan ? tiada yang sempurna di dunia ini . melainkan ALLAH S.W.T. tapi apa salahnya , kita ingin menjadi seorang anak , atau isteri yang sempurna kan ?
kat sini esya kongsikan untuk tatapan semua .
sangat bertuah kita menjadi seorang PEREMPUAN , kerana ALLAH S.W.T sangat menyayangi kita . dengan rasa syukur , dan ALHAMDULILLAH .

1 . Apabila seorang wanita mulai sakit hendak bersalin,maka ALLAH SWT mencatatkan untuknya pahala orang yang berjihad pada jalan ALLAH S.W.T 


2. Tidakkah seorang wanita yang datang haid itu , kecuali haidnya merupakan kifarah (tebusan) untuk dosa-dosanya yang telah lalu,Dan apabila pada hari pertama haidnya dia membaca " ALHAMDULILLAH'AALA KULLIHALIN WA ASTAGFIRULLAH,maka ALLAH menetapkan dia bebas dari neraka dan dengan mudah melalui siratul mustaqim yang jauh dari seksaan ,bahkan ALLAH SWT mengangkatnya ke atas darjat,seperti darjat 40 orang mati syahid,apabila dia selalu berzikir kepada ALLAH sepanjang dia dalam keadaan haid.


3. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang lelaki soleh


4. Setiap wanita yang menolong suaminya dalam urusan agama,maka ALLAH SWT memasukkan dia ke dalam syurga 10,000 tahun terlebih dahulu dari suaminya 


5.Wanita yang tinggal bersama anak anaknya akan tinggal bersama aku ( RASULLULAH SAW) di dalam syurga.


6. Dua rakaat solat wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.


7. Wanita yang melayan suami tanpa khianat mendapat pahala 12 tahun solat .


8. Wanita yang taat kepada suaminya , maka akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga .Masuklah dari mana-mana pintu yang kamu kehendaki dengan tanpa dihisab ( di hitung)


9. Apabila seorang wanita melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa dosa sepertimana saat ibunya melahirkannya dahulu .


itulah serba sedikit info yang dapat esya kongsikan , semoga menjadi teladan kepada kita semua muslimah :)
yang baik datang dariNya . yang buruk datangnya dari kita :)


ASSALAMUALAIKUM . =)

No comments:

Post a Comment

wishlist :-)

Bahagia Dunia Dan Akhirat